Salih inleder avsnittet med att berätta om hur Koranpodden når ut globalt. Vi har svensktalande lyssnare från Marocko till Japan.

I detta avsnitt förklarar Salih en välkänd liknelsen i Koranen om baktal och förtal. Det är en liknelse som verkligen berör och får lyssnaren att känna avsmak för att prata om andra i deras frånvaro.

Jag vill gärna veta vad du tycker om det nya temat om liknelser! Skriv i kommentarrutan nedan och tyckt till. Vad var bra och vad var inte bra? Vad kan förbättras? Vill du se att jag förklarar fler liknelser på samma sätt? Din feedback är jätte viktig för mitt framtida arbete med Koranen inläst på arabiska och svenska.

Veckans koranverser (49:12)

”Troende! Undvik att göra många lösa antaganden. Helt visst är vissa antaganden en synd. Och spionera inte på varandra och tala inte illa om andra bakom deras rygg. [Eller] skulle någon av er vilja äta sin döde broders kött? Nej, den [tanken] skulle ni finna avskyvärt! Och frukta Gud! Ty Gud är förlåtande och barmhärtig.”

Betygsätt och recensera

Om du uppskattar denna podd skulle jag bli mycket tacksam om du betygsätter och recenserar Koranpodden på iTunes! Betyg och recensioner hjälper verkligen Koranpodden att rankas högre i iTunes. Detta hjälper mig nå fler personer. Jag läser varje recension. Tack på förhand! Se video hur du gör detta enkelt via din iPhone.

Betygsätt och recensera via iTunes

Hur du betygsätter via iPhone

Prenumerera

Missa inte ett enda avsnitt. Du får automatiska uppdateringar när ett nytt avsnitt släpps.

Prenumerera på Koranpodden nu!

iPhone – Se video hur du gör detta enkelt via din iPhone.

Android-telefonSe video hur du enkelt prenumererar på Koranpodden.

Prenumerera via iTunes

Hjälp oss

Om du finner någon glädje eller värde i vad jag gör, snälla överväg att donera ett valfri belopp. Alla donationer går till att utveckla och marknadsföra Koranpodden.

Swisha till 123 669 10 18 (Support Koranpodden).

Starta Swish-appen

Ladda ner distanskursen

Att leva med Koranen

1
(Visited 606 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Halim december 17, 2017 at 14:33

    Salam Pappa Salih,

    Bra podd. Jag har lärt mig att man ska inte försöka att göra många synder. Man ska inte baktala någon och spionera på folk. Om du baktalar din bror så e de som att äta hans kött. Man ska inte säga saker om du är 100% säker. I jannah kommer din tunga kommer säga till Allah SWT vem du baktalade. Man ska inte misstänka nån. Man ska tycka bra om din syster. Man ska alltid ha en ursäkt för dina bröder och systrar. Man ska ha bra tankar. Allah kommer alltid förlåta dig.

    -Halim

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.