Följande citat från Yasir Qadhi är transkriberat från intervjun In Conversation with Dr. Yasir Qadhi – One of the most influential Muslim Speakers in America.

”Många säger att vi bör klä oss som Profeten ﷺ gjorde.

Det är sunnah att klä sig som Profeten ﷺ säger de. Jag säger att sunnah är att klä sig som människorna klär sig i din tid. Profeten ﷺ kom inte med en moderevolution. Om du verkligen tänker efter så bar han faktiskt samma kläder som sitt folk. Han bytte inte ut en enda knapp, en turban eller något. Exakt så som hans folk klädde sig klädde han sig.

En av islams mest kända lärda, Ibn al-Qayyim som är väldigt konservativ, väldigt hardcore, han säger att sunnah är att varje muslim bör klä sig i enlighet med sitt folks kultur så länge kulturen täcker awrah.

Så för mig, när någon kommer framför en icke-muslimsk publik klädd i en thawb. Jag säger att detta är emot sunnah. Sunnah är att klä sig på ett sett som publiken ser som komfortabelt. Jag klär mig så här när jag går till jobbet, när jag predikar, när jag lär ut eftersom jag uppriktigt tror att det är Profetens ﷺ sunnah att ha respekt för utseendet i enlighet med folkets kultur. Enligt min åsikt följer jag sunnah när jag klär mig så här.

Jag säger till de bröder och systrar som säger att klä sig ”så där” är ”sunnah” i den meningen att det belönas av Allah, du äter inte Profetens ﷺ mat, du bor inte i huset han bodde i, du använder inte den typ av sandaler som han använde, varför väljer du en viss sak och säger att det är sunnah och bortser från transportsätt, bortser alla dessa andra saker. Ingen säger låt oss återuppväcka Profetens ﷺ mat. Det har redan försvunnit. Vi älskar alla vår biryani. Profeten ﷺ åt aldrig ris. Ris importerades aldrig tills under följeslagarnas tid. Ingen vill återuppväcka det väldigt hårda bröd som han åt och säga att det är sunnah. Vi lever i en islam som vi inte vill göra modernistisk och progressiv inte heller vill vi leva i en ultrakonservativ bubbla. Jag känner att en av huvudansvaren som jag och andra bröder har i detta område är inshAllah att göra islam realistisk samtidigt som vi förblir trogna vår tradition.”

Hjälp oss

Om du finner någon glädje eller värde i vad jag gör, snälla överväg att donera ett valfri belopp.

Swisha till 123 669 10 18 (Support Koranpodden) eller via vårt bankgiro 5271-8053.

0
(Visited 111 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *