Josef avslöjar till sist sin sanna identitet för honom sina bröder.

Du får också veta hur Josef förlåter sina bröder.

Koranrecitationen är av al-Afasy. Detta är del 10 av 12.

Korankonferensen äger rum den 6 juni 2018 i Malmö inshAllah. Läs eventsidan på Facebook.

Investera i ditt äktenskap! Ladda ner distanskursen Äktenskapskörkortet via AktivMuslim.se.

I detta poddavsnitt citerar Salih ur sin bok Det sista Sändebudet och tipsar även distanskursen Fäll tårar i bävan inför din Herre.

Vad tycker du om min nya serie Josef och hans bröder. Vill du lyssna på fler berättelser om Guds sändebud? Lämna en kommentar längst ner i kommentarrutan på denna sida.

Din feedback är jätte viktig för mitt framtida arbete.

Betygsätt och recensera

Om du uppskattar denna podd skulle jag bli mycket tacksam om du betygsätter och recenserar Koranpodden på iTunes! Betyg och recensioner hjälper verkligen Koranpodden att rankas högre i iTunes. Detta hjälper mig nå fler personer. Jag läser varje recension. Tack på förhand! Se video hur du gör detta enkelt via din iPhone.

Betygsätt och recensera via iTunes

Hur du betygsätter via iPhone

Prenumerera

Missa inte ett enda avsnitt. Du får automatiska uppdateringar när ett nytt avsnitt släpps.

Prenumerera på Koranpodden nu!

iPhone – Se video hur du gör detta enkelt via din iPhone.

Android-telefonSe video hur du enkelt prenumererar på Koranpodden.

Prenumerera via iTunes

Hjälp oss

Om du finner någon glädje eller värde i vad jag gör, snälla överväg att donera ett valfri belopp. Alla donationer går till att utveckla och marknadsföra Koranpodden.

Swisha till 123 669 10 18 (Support Koranpodden).

Starta Swish-appen

Ladda ner distanskursen

Att leva med Koranen

0
(Visited 323 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Lyssnare april 27, 2018 at 07:56

  Hej!
  Din podd är super! Jag håller på att lyssna ikapp, men på detta avsnittet ville jag lämna en kommentar då jag tänkte på något i dina reflektioner om förlåtelse. Det är viktigt det du säger, stort och något som verkligen fler bör ta till sig, troende som sekulära. Men jag tycker också det finns en annan sida av förlåtelse som är viktig att ta upp då villkorslös förlåtelse kan leda till mer ont än gott. Allahs förlåtelse är inte villkorslös, borde då vår vara det? En person som gång på gång sårar en utan att förstå det blir inte bättre av min förlåtelse var gång, inte heller mår jag bättre och risken är att fler än jag mår dåligt av beteendet. Att personen förstår vad som gjorts fel är ofta ett bra villkor för förlåtelse. Att känna ånger krävs ofta, det kan jag tycka är ett mindre bra villkor då vi visar känslor på olika sätt. Men att förstå att en annan människa tagit illa vid sig av det man gjort ser jag som ett villkor, så att man inte tar emot och förlåter i det tysta utan att någon annan än du ens förstår att fel begåtts. Exempelvis har jag levt i ett våldsamt förhållande, förlåtelse var där det farligaste jag gjorde för det var ofta villkorslöst och ledde till mer ont. Förlåtelse är ett svårt ämne, men tillsammans med ordet ödmjukhet och förståelse kan vi kanske närma oss det Allah menar.
  Mvh Syster

  Reply
  1. Salih Tufekcioglu april 27, 2018 at 18:07

   Tack syster.

   Tack för din värdefulla kommentar och för att du belyser problemet från en annan och viktig vinkel.

   Självklart ska man inte låta en våldsam partner få fortsätta skada en för att man förlåter personen. Det onda ska stoppas. Jag tror dock att förlåtelse är viktigt för att vi ska kunna gå vidare med våra liv och inte gå under av bitterhet. Vi förlåter personen och går vidare precis på samma sätt som vi vill att Allah förlåter våra övertramp mot Honom. Förlåtelse har inget med förövaren att göra men har allt med dig och Allah att göra.

   Jag förstår att frågan är komplex och varje fall är unik.

   Mina råd på Koranpodden är allmänna och därför är det alltid bra att ta kontakt och rådfråga kunniga bröder och systrar om man befinner sig i en svår situation.

   Vänligen,
   Salih

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *